Føde -tilegning & -søgning

Afhængigt af art, bruger dyr forskellige mængder af sin tid på fødesøgning og fødeindtag. Dyrene kan gå lange distancer og bruge tid på at undersøge deres omgivelser for at finde spise. Planteædere bruger lang tid på at finde og indtage føde, hvor kødædere bruger energi og tid på at nedlægge byttet og fordøje føden. I fangenskab kan eksempler på, at forlænge fødesøgningsadfærd være:

  • Gemme føden i anlægget. Et godt udgangspunkt for dette, er at have et anlæg der er indrettet med flere niveauer evt. med synsbarrierer og mindre hulrum (gemmesteder). Fødeemner kan også gemmes i mindre- eller ikke-spiselige genstande, såsom: Halm, hampsække, diverse beholdere, træer, labyrint-foder-huler og lignende.
  • Gøre føden sværere at få fat i, ved at sørge for, at dyrene skal arbejde for at få tilgang til føden. Her kan diverse feedere benyttes: Foderbolde til foderpiller eller frugt, fodernetbolde til salater og grovfoder, hønet (evt. hejst). Feeding-poles er blevet ganske populære til rovdyr, men kan også bruges til foreksempel elefanter (designet en smule anderledes). Med feeding-poles skal dyr bruge kræfter på, at få tilgang til fødeemnet.
Del berigelsen!